Заготовка дров на зиму та їх зберігання

Заготовка дров на зиму та їх зберігання

19.09.2017, 22:41


   З наближенням зими постає гостра проблема, як заготовляти і зберігати дрова, щоб вони залишались сухими та придатними до використання. Найкраще починати заготовляти дрова в середині осені або на початку зими. 
      Заготовка дрів завджи клопітка і нелегка справа, і підходити до неї треба з усією відповідальністю. Але з ознайомившись з правилами і примінивши їх у життя можна завжди мати напоготові декілька полін для розтопки каміну, готування шашлику  чи отоплення будинку. Отже, давайте розглянемо їх.


Правило №1. Обрати правильне місце


 

         Найкраще зберігати дрова у сухому і доступному місці. Для цього можна самостійно змайструвати стіс, або мати якесь спеціальне приміщення. При цьому потрібно вибрати зручне для господаря місце, щоб можна було безперешкодно і з легкістю взяти дрова у потрібний час. 

 

 

 

 
і


 Правило №2. Зберігати дрова правильно


  Дровниці або полиці з дровами мають бути на узвищенні, щоб не проникатись вологою і уникнути гниття. Коли ж ви зберігаєт їх у приміщенні, підвищення не потрібно. Також вони мають бути добре накриті для захисту від опадів. Самі ж дрова потрібно складати так, щоб між ними були пусті проміжки - це забезпечить доступ повітря і як наслідок осушення.

Стоси бувають дох типів: 

 

Пристінний Стіг

 


                    Якщо ви вирішили зробити дровницю самостійно, вам знадобляться такі інструменти:

Як саме зробити красиве, практичне і зручне місце для дров, читайте в наступній статті.                    

 

 


Виберіть склад
Категорії